آلودگی هوا ممکن است بر تمایل یا توانایی افراد برای ورزش کردن و لذت بردن از آن نیز تاثیر بگذارد.

مجله ایرانی : یک مطالعه جدید ادعا می کند که آلودگی هوا افراد را تنبل تر می کند. به گفته دانشمندان در انگلستان، سطح فعلی آلودگی در این کشور باعث می شود که افراد هر روز ۲۲ دقیقه بی تحرکی بیشتری داشته باشند. آنها به چگونگی تأثیر سطوح آلودگی بر فعالیت بدنی و تمایل به غیرفعال بودن پرداختند. یافته‌های آن‌ها نشان داد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح فعلی آلودگی هوا منجر به افزایش زمان صرف غیرفعال شدن در هر روز می‌شود. برای این مطالعه، محققان بی تحرکی را به عنوان زمان صرف شده در حالت دراز کشیدن، نشستن، و ایستادن بدون حرکت تعریف کردند.
ما از قبل می دانیم که آلودگی هوا به بیماری های قلبی و تنفسی کمک می کند. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ تخمین زد که ۹۹ درصد جمعیت جهان هوایی را تنفس می کنند که حاوی سطوح بالایی از آلاینده ها است.
آنچه که در این رابطه مطرح است این است که آلودگی هوا ممکن است بر تمایل یا توانایی افراد برای ورزش کردن و لذت بردن از آن نیز تاثیر بگذارد. این امر می تواند باعث صرف زمان بیشتر در داخل خانه و زمان کم تر فعال بودن در خارج از خانه شود و یک چرخه معیوب ایجاد کند که خطر بیماری های مزمن را افزایش می دهد.
یک تیم تحقیقاتی برای دستیابی به یافته های خود، داده های ۶۴۴ فرد در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را که کاندید برنامه تشویق فعالیت بدنی از طریق پیاده روی بودند، تجزیه و تحلیل کرد.
شرکت کنندگان برای هفت روز متوالی دور کمر خود شتاب سنج داشتند و فعالیت فیزیکی و دوره های غیرفعال خود را در طول سه سال پیگیری می کردند. دکتر گلدنی می گوید: این یک فرصت منحصر به فرد برای مشاهده روندهای طولانی مدت در اختیار ما قرار داد.
دکتر گلدنی گزارش می دهد: ” در حالی که ما ارتباطی بین آلاینده ها و تغییرات در فعالیت فیزیکی یا شمارش گام ها پیدا نکردیم، ارتباط واضحی با افزایش بی تحرکی وجود داشت. به عنوان مثال، افزایش ۱ میکروگرم در غلظت دی اکسید نیتروژن اتمسفر با افزایش زمان بی تحرکی حدود ۱.۵۲ دقیقه در روز در هر سال ارتباط داشت. در برخی موارد، قرار گرفتن در معرض دی اکسید نیتروژن بالا با بیش از ۲۲ دقیقه بی تحرکی اضافی در هر سال مرتبط بود.
این یافته ها که در مجله سلامت عمومی منتشر شده است، بر نیاز به کاهش آلودگی هوا برای منافع سلامت عمومی تاکید می کند.
دکتر گلدنی نتیجه گیری می کند: ” اگر آلودگی هوا واقعا باعث این افزایش بی تحرکی شود، اقداماتی مانند مناطق کم انتشار می توانند به طور قابل توجهی بر رفتارهای بی تحرک افراد تاثیر بگذارند و تاثیر عمیقی بر سلامت عمومی داشته باشند.”

  • نویسنده : مجله ایرانی