در کنار بهبود سلامت جسمی و شناختی، ورزش یکی از بهترین کارهایی است که می توانیم برای سلامت روانی خود انجام دهیم.

 مجله ایرانی : پزشکانی که فضایل ورزش را ستایش می کنند، ممکن است تجویز آن را به عنوان یک مکمل یا جایگزین موثر برای درمان های اصلی افسردگی – روان درمانی و داروهای ضد افسردگی – در نظر بگیرند.

دسترسی به درمان برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی محدود است. پوشش درمانی برای اختلال افسردگی اساسی از ۵۱ درصد در کشورهای با درآمد بالا تا ۲۰ درصد برای کشورهای کم درآمد و متوسط متغیر است.

اما تحقیقات جدید استرالیایی نتایج ورزش را در کاهش متوسط افسردگی در مقایسه با گروه کنترل نشان داده است. این تحقیق از مرور سیستماتیک ۲۱۸ مطالعه شامل ۱۴۱۷۰ شرکت کننده مبتلا به اختلالات افسردگی اساسی استخراج شد.

مایکل نوتل، روانشناس و اولین نویسنده این مطالعه می گوید: «در کنار بهبود سلامت جسمی و شناختی، ورزش یکی از بهترین کارهایی است که می توانیم برای سلامت روانی خود انجام دهیم.

این تحقیق نشان داد که پیاده روی یا دویدن، یوگا و تمرینات قدرتی حتی در درمان افسردگی موثرتر از سایر ورزش ها هستند و هر چه شدت این ورزش بیشتر باشد، تاثیر آن بیشتر است.

او می گوید: ” مشخص شد که تمرینات قدرتی به خصوص برای زنان جوان تر موثر است، در حالی که مردان مسن بیش ترین بهره را از یوگا می برند.”

” ما می دانیم که مردم اغلب به داروها و روان درمانی برای افسردگی به خوبی پاسخ می دهند، اما بسیاری از آن ها در برابر درمان مقاوم هستند. ما دریافتیم که ورزش باید در کنار مداخلات سنتی به عنوان درمان اصلی افسردگی در نظر گرفته شود.

البته هر کسی که برای افسردگی تحت درمان قرار می گیرد، باید قبل از تغییر رفتار با پزشک خود صحبت کند، اما اغلب افراد می توانند بدون هیچ مانعی شروع به راه رفتن کنند.

در مقایسه با  گروه کنترل  فعال (مراقبت معمول و قرص دارونما)این مطالعه نشان داد که پیاده روی یا دویدن، یوگا، تمرینات قدرتی، تمرینات هوازی ترکیبی، و تای چی به کاهش متوسط افسردگی – چه به تنهایی و چه در ترکیب با سایر درمان های  شناخته شده مانند درمان رفتار شناختی – منجر می شود.

این پژوهشگران می نویسند که ” دستورالعمل های افسردگی باید شامل نسخه هایی برای ورزش باشد و سازگاری با ویژگی های شرکت کنندگان و توصیه تمرینات با شدت بیشتر را مد نظر قرار دهد.”

در حالی که این مطالعه نتوانست مکانیسم های علت و معلولی پشت این روندها را شناسایی کند، محققان پیشنهاد می کنند که تاثیر ورزش بر افسردگی احتمالا ناشی از ترکیبی از عوامل متعدد است.

نوتل می گوید: ” انواع مختلف ورزش به شیوه های مختلف کار می کنند – برخی باعث می شوند اجتماعی باشیم و ما را بیرون می برند در حالی که برخی دیگر به ما کمک می کنند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنیم یا فضای بیشتری از افکارمان بگیریم.”

اما تمام ورزش ها انتقال دهنده های عصبی را آزاد می کنند که می توانند احساس ما را تغییر دهند.

  • نویسنده : مجله ایرانی