میوه ها، سبزیجات، حبوبات و لبنیات خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهند.

مجله ایرانی به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی ت. اف.۱ فرانسه، ناراحتی، تنگی نفس ناگهانی، حالت تهوع، درد قفسه سینه، خستگی بی دلیل و برخی علایم دیگر همگی از علایم خطر حمله قلبی هستند. انفارکتوس میوکارد یا سکته قلبی منجر به تخریب ناحیه کم و بیش گسترده‌ای از عضله قلب می‌شود. سکته قلبی هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود. شایع‌ترین علامت آن درد یا ناراحتی قفسه سینه است که ممکن است به شانه، بازو، کمر، گردن یا فک هم کشیده شود. هر سال ۱۰۰ هزار مورد جدید در فرانسه ثبت می‌شود و تعداد مرگ و میر‌های ناشی از آن به ۱۲ هزار نفر می‌رسد. با این حال، تیمی از محققان کانادایی در تحقیقات خود برخی غذا‌ها را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهند.
میوه ها، سبزیجات و حبوبات تازه خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهند. محققان این مطالعه که نتایج آن در مجله قلب اروپا در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، رفتار غذایی، سبک زندگی و وضعیت سلامتی ۱۴۷ هزار و ۶۴۲ نفر را طی ۹ تا ۱۰ سال تجزیه و تحلیل کردند و نتایج مشترکی رسیدند: خطر مرگ در بیمارانی که رژیم غذایی متعادلی داشتند ۳۰ درصد کمتر بود. خطر سکته مغزی در آن‌ها ۱۹ درصد کمتر از دیگران و برای بیماری‌های قلبی و عروقی ۱۸ درصد کمتر از دیگران بود. رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک رژیم غذایی سالم تلقی می‌شود، زیرا توصیه می‌کند هر روز میوه و سبزیجات بخورید. مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد و می‌تواند از ۱۶ درصد مرگ و میر‌های ناشی از این آسیب‌ها جلوگیری کند. در مورد سبزیجات باید گفت که همه آن‌ها فواید خاص خود را دارند: سبزیجات برگی شکل مانند اسفناج یا کلم مقدار لازم فیبر، مواد معدنی، ویتامین‌ها از جمله ویتامین «کا» را برای بدن فراهم می‌کنند. آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، از قلب در برابر تشکیل لخت‌های خونی و همچنین از تصلب شرایین محافظت می‌کند.
گر چه حبوبات اغلب در آشپزخانه‌ها نادیده گرفته می‌شوند، اما جایگزین مناسبی برای پاستا و برنج هستند، زیرا پروتئین‌های گیاهی، کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی پایین و ویتامین‌های گروه «بی» را تامین می‌کنند. این دلیل خوبی برای مصرف کافی حبوبات مثل نخود، لپه، عدس، لوبیا سفید و قرمز و حبوبات دیگر است.
دکتر اندرو منته کانادایی از موسسه تحقیقات سلامت جمعیت می‌گوید نتایج مطالعات همچنین نشان داد که مصرف برخی مواد غذایی دیگر مانند آجیل و بادام نیز برای مقابله با خطرات سکته قلبی موثر است. این‌ها موادی هستند که خیلی‌ها به دلیل پرانرژی بودن از مصرف آن‌ها خودداری می‌کنند. انواع ماهی و محصولات لبنی نیز همین خاصیت را دارند. این متخصص بهداشت بر مصرف منظم این غذا‌ها در طول هفته تاکید می‌کند. توصیه او این است که هر روز به مقدار کمی آجیل مصرف کنید، هر هفته دو تا سه بار ماهی و هر روز دو بار محصولات لبنی مصرف نمایید. از مصرف ماست پرچرب هم خودداری نکنید، زیرا گر چه چربی بیشتری دارد، اما بهتر و راحتتر از محصولات پر از شکر جذب بدن می‌شود. در مورد پنیر نیز مصرف آن توصیه می‌شود، اما نباید در مصرف آن افراط کرد. در واقع غذا‌هایی که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه می‌شوند، غذا‌های طبیعی هستند. برای حفظ سلامت بدن، لازم است که فهرست خرید شما بیشتر شامل محصولات خام و فرآوری نشده باشد.

  • نویسنده : مجله ایرانی