رژیم صهیونیستی برای نخستین بار در تاریخ این رژیم‏، در دادگاه بین المللی لاهه به اتهام نسل کشی و جنایت محاکمه می‌شود.

مجله ايراني به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، اسرائیل که همواره خود را بالاتر از قانون دانسته است در دادگاه بین المللی لاهه حاضر می‌شود. آفریقای جنوبی که امروز به نمادی برای حقوق بشر تبدیل شده است توانست با شکایتی که به دادگاه لاهه ارسال کرده، عدالت بین المللی را به تکاپو بیندازد. پیش بینی‌ها حاکی است اسرائیل این بار نخواهد توانست از محاکمه بگریزد.

برای نخستین بار از زمان تشکیل رژیم اسرائیل تاکنون، ‏ کشوری به نام آفریقای جنوبی موفق شد اسرائیل را به اتهام نسل کشی و کشتار جمعی ضد شهروندان فلسطینی به دادگاه بین المللی لاهه بکشاند. این شکایت در ۸۴ صفحه تنظیم شده است و ده‌ها دلیل روشن و آشکار در بر دارد که اسرائیل به طور عمد در حال کشتار جمعی است. در این شکایت اظهارات مسئولان اسرائیلی نیز ضمیمه شده است مسئولانی که بر قصد خود در ارتکاب جنایت تاکید دارند.
این یک اتفاقی استثنایی است که آثار خود را بر نظام جهانی عدالت و پاسخگویی خواهد گذاشت.
اسرائیل مجبور شد در دادگاه بین المللی لاهه حضور پیدا کند، زیرا این رژیم در توافقنامه مبارزه با کشتار جمعی عضو است. اسرائیل از پیامد‌های حکمی که علیه آن در طی دو روز صادر خواهد شد نگران است.

ویلیام توماس وورستر استاد حقوق بین الملل در دانشگاه علوم تطبیقی لاهه: اگر آفریقای جنوبی در این طرح و تقدیم شکایت به دادگاه لاهه نتیجه بگیرد، این دادگاه قدرت زیادی دارد و می‌تواند تدابیر فوق العاده‌ای را که اتخاذ می‌کند اجرایی کند، مانند ایجاد محدودیت‌های شدید بر ادامه جنگ و یا برداشتن محاصره و وارد کردن دارو و ارسال کمک به نوار غزه و بازسازی شبکه‌های آب و انرژی برق. البته پیامد‌های سیاسی و دیپلماتیک و حتی اقتصادی نیز وجود دارد و اسرائیل در معرض ضربه شدیدی قرار خواهد گرفت.

اگر دادگاه بین المللی لاهه، اسرائیل را به اتهام کشتار جمعی محاکمه کند سابقه‌ای استثنایی خواهد بود، زیرا موجب تجدید نظر در روایت اسرائیل در زمینه مبارزه با تروریسم خواهد شد چرا که این رژیم در حال ارتکاب جنایت کشتار جمعی است و نمی‌تواند با تروریسم مبارزه کند.

جیل دیورز رئیس کمیته وکلای بین المللی در زمینه پرونده کشتار جمعی اسرائیل در دادگاه بین المللی لاهه: پیامد‌های مستقیم بر افکار عمومی خواهد بود، زیرا مردم خواهند فهمید که کشوری (رژیمی) که خود را دارای دموکراسی معرفی می‌کند و با تروریسم مبارزه می‌کند خود جنایت‌های کشتار جمعی و نسل کشی مرتکب می‌شود و این مسئله معادلات را به نفع فعالیت‌های مقاومت تغییر خواهد داد؛ زیرا تا به امروز مقاومت به عنوان تروریسم معرفی می‌شد؛ بنابراین این سوال مطرح خواهد شد که فلسطینیان باید چگونه با ارتشی که مرتکب جنایت کشتار جمعی می‌شود روبرو شوند؟ ثانیا حکم دادگاه لاهه بر کشور‌های توطئه گری که به اسرائیل سلاح تحویل می‌دهند نیز تاثیر خواهد گذاشت، زیرا این کشور‌ها نیز به مثابه شریک در کشتار جمعی خواهند بود.

  • نویسنده : مجله ايراني