مجله ایرانی به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه حضور در انتخابات در هر بُرْههای از زمان، به منزله یک کنشگری سیاسی و ملی و فرهنگی است؛ افزود: مردم کشور با رجوع به انتخابات و دادن استفاده از حق رای خودشان، میتوانند در تعیین سرنوشت چند سال آینده خودشان دخیل باشند.
دانشجو گفت: عدم حضور به معنای این است که حرفی برای گفتن نداریم؛ جدای از این که ما دارای چه گرایش یا چه تفکر سیاسی هستیم. چگونه مطالب را پردازش میکنیم؛ نگاه سیاسی ما چه هست؟ حضور در انتخابات بسیار حائز اهمیت است؛ یک واجب است.
وی افزود: مراجع تقلید گفته اند واجب شرعی است؛ عقلا گفته اند واجب سیاسی است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: انسانها با نگاه به تاریخ متوجه میشوند که اگر در لحظهای که افراد چه خواص و چه غیر خواص، باید حضور پیدا کنند؛ در یک لحظه اشتباه یا کاهلی در انجام وظیفه شان کنند؛ میتواند عواقب بسیار شدیدی برای کشورشان داشته باشد.
دانشجو افزود: من یادم میآید در سوریه حدود ۴ ماه قبل از اینکه وقایع مربوط به داعش اتفاق بیفتد؛ رای گیری که بود دولتمردان و برخی از سیاسیون آنها، مردم را به حضور در انتخابات دعوت میکردند و مخالفین آنها مردم را به عدم حضور در انتخابات، دعوت میکردند.
وی گفت: عدم حضور یا حضور غیر متناسب، باعث شد چه اتفاقی برای کشور سوریه بیفتد؛ چون قدرت کشورها، قدرت نظامهای سیاسی در همه جای دنیا، پشتوانه اش مردم هستند؛ چه میزان از مردم، از این طرز تفکر و از این نوع نگاه میکنند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: چه میزان از مردم، توسعه کشور برایشان آنقدر مهم است که حتی حاضر هستند اگر بیمار باشند؛ از بستر بیماری بلند شوند و بیایند در پای صندوق رای بدهند.
دانشجو گفت: امروز هم یک شرایط بسیار حائز اهمیت است. از حدود ۴ سال پیش تا حدود ۴ سال آینده، دنیا در وسط، ما در وسط یک تغییر نظام سیاسی دنیا هستیم؛ و همه کشورها میخواهند جایگاه خودشان را در این نظام سیاسی جدید که احتمالا تا سه چهار سال دیگر بسته شود و ۶۰ سال دیگر این نظام کار میکند.
وی افزود: همانطور که بعد از جنگ جهانی دوم، نظام بین المللی شکل گرفت؛ و آن نظامی که آن موقع تعریف شد تا الان، به جلو میرود. حالا نکات ضعفی داشته است. دنیا به دنبال یک سیستم جدید و یک نظام جدیدی برای همکاریهای بین المللی، برای کنترلها و برای بحث حقوق بشر و برای اینکه هر شخصی و هر کشوری سهمش در این نظام چقدر است؟ و سازمانها دوباره باید تعریف شوند در این مسیر قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: در این مسیر هر کشوری که قدرتمندتر ظاهر شود؛ سهم بیشتری، یعنی در آینده رفاه بیشتر برای آن کشور، سهم بیشتر یعنی دسترسی به امکانات بیشتر برای آن کشور، برای بچههای آن کشور، برای بزرگهای آن کشور، دسترسی به سلامت بیشتر، دسترسی به فناوریهای بیشتر، خواهد داشت.
دانشجو افزود: برای اینکه سهم ما در نظام آتی مشخص شود؛ حضور مردم بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: حضور مردم یک لشکر و یک قدرت بزرگی است برای اینکه نظام، بتواند با قدرت جلو برود و مطالبه گر سهم بیشتری باشد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: توصیه من به خودم و به همه دانشگاهیان و همه جوانها و غیر جوان ها، و جوانهای قدیم مثل من، حتما در انتخابات شرکت کنیم.
دانشجو گفت: خودمان شرکت کنیم؛ خانواده هایمان با تبیین ضرورت این قضیه تشویق کنیم که شرکت کنند؛ کسانی که با آنها در کانالها و جاهایی که هستیم توضیح دهیم و بگوییم چرا این شرکت ضرورت دارد و چرا برای آینده نزدیک و آینده ما مهم است.
وی افزود: من احساس میکنم مثلا اگر یک حضور بیش از ۶۰ درصدی در انتخابات صورت بگیرد؛ یک نقطه عطفی در روابط خارجی کشورهای متخاصم با ما خواهد بود.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: به نظر میآید آنقدر این پشتوانه میتواند قوی باشد؛ که کشورهای متخاصم از خصم ظاهری دست بردارند و ناامید شوند و به این سمت بیایند که مشکلاتشان را از طریق ایجاد روابط دوستانه و عادلانه پیگیری کنند.
دانشجو افزود: امیدواریم خواص و عوام متوجه این قضیه شویم و با حضور گسترده یک قدرت بزرگی از همبستگی ملی را نشان دهیم.
- نویسنده : مجله ایرانی