مجله ایرانی : چون عسل از طبیعت می آید، دارای هاله سلامتی است. اما آیا عسل برای سلامتی خوب است؟ اینجا متخصصان تغذیه در مورد فواید سلامتی عسل می گویند.
عسل از چه چیزی ساخته می شود؟
دانا هونز، متخصص ارشد تغذیه توضیح می دهد: عسل از شهد ساخته می شود. زنبورها شهد رقیق و شیرین گیاهان فلور را جمع آوری می کنند، پس از بلع یک فعالیت آنزیمی ایجاد می کنند، آن را طی فرایند بالا آوری (استفراغ)به سلول های عسل وارد می کنند و درصد بالایی از آب را از آن تبخیر می کنند و یک مایع لزج بسیار شیرین به نام عسل تولید می کنند.
ماده شیرین عمدتا فروکتوز و گلوکز است – قندهای ساده ای که به راحتی توسط بدن به انرژی و آب تبدیل می شوند.
فریدمن، متخصص تغذیه ، می گوید: عسل همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین، مواد معدنی، الکترولیت ها، آنزیم ها، اسیدهای آمینه و فلاونوئیدها است. این ترکیبات مسئول برخی از فواید بالقوه عسل برای سلامتی هستند و بخشی از آن چیزی است که این ماده شیرین را از شیرین کننده های سنتی مانند شکر متمایز می کند.
آیا عسل برای سلامتی خوب است؟
تحقیقات ،عسل را با بهبود تعادل میکروبی روده، سرفه و سایر بیماری های تنفسی مرتبط دانسته اند. فریدمن می گوید: به دلیل مواد مغذی کمیاب عسل، تصور می شود که این شیرین کننده دارای خواص ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی همراه با پتانسیل شفابخش برای بیماری هایی مانند گلودرد، اختلالات گوارشی و سوختگی باشد.
اما در نظر گرفتن تصویر کامل تغذیه ای مهم است. فریدمن می گوید: برای دریافت بسیاری از این فواید، «باید مقدار زیادی عسل بخوریم». و متأسفانه، مصرف زیاد عسل به معنای مصرف کالری زیاد است.
به یاد داشته باشید: عسل قند است – چیزی که آمریکایی ها بیش از حد مصرف می کنند. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که قند افزوده به حدود شش قاشق چای خوری در روز برای زنان و حدود ۹ قاشق چای خوری در روز برای مردان محدود شود، اما به طور متوسط بزرگسالان آمریکایی حدود دوتا سه برابر بیشتر از این مقدار مصرف می کنند.
مردیت پرایس، یک متخصص تغذیه در نیویورک می گوید: ” مصرف قند به مقدار زیاد در ایجاد افزایش وزن و همچنین افزایش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت دخیل است.”
آیا عسل یک قند افزوده است؟
سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) اخیراً از برچسب های مواد غذایی خواسته است که بین انواع قندها تمایز قائل شوند: به ویژه با فراخوانی اشخاص یا سازمان ها جهت رفع مشکل قندهای افزوده یا قندهایی که هنگام فرآوری یا آماده شدن به غذاها اضافه می شوند. و حتی گرچه عسل از یک منبع طبیعی می آید، باز هم یک قند افزوده است، مانند شربت ذرت یا شکر نیشکر. بسیاری از افراد وقتی برچسب مواد غذایی را می خوانند و عسل را به جای قند یا شکر می بینند، احساس بهتری پیدا می کنند.” با این حال، در طولانی مدت، تفاوت ظریف برای ذهن معنادارتر از بدن است. بدن تقریبا قند و عسل اضافه شده به غذاها را به یک شکل درک می کند.
به گفته پرایس، اصطلاحات خاص در مورد محصولاتی مانند “قندهای طبیعی”، “بدون قندهای مصنوعی” یا “شیرین شده به طور طبیعی” اغلب تنها تاکتیک های بازاریابی هستند.
سالم ترین راه برای خوردن عسل چیست؟
متخصصان می گویند که مصرف عسل در حد اعتدال مهم است. فریدمن می گوید، اندازه یک وعده عسل را تقریباً یک قاشق غذاخوری در نظر بگیرید. بر اساس پایگاه داده ترکیبات غذایی ، این مقدار عسل حدود ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند دارد. هانس پیشنهاد می کند که هدف خود را حفظ میزان مصرف روزانه خود از هرگونه قند افزوده زیر ۱۰۰ کالری در روز برای زنان و ۱۵۰ کالری در روز برای مردان حفظ کنید.
از آنجایی که طعم عسل تا حد زیادی آن را از سایر شیرین کننده ها متمایز می کند، فریدمن استفاده از آن را به روش هایی توصیه می کند که طعم را برجسته می کند. تا یک قاشق غذاخوری روی چای، روی ماست، جو دوسر صبحگاهی یا نان تست کره بادام زمینی بریزید. او می گوید که عسل در سس ها و چاشنی ها نیز به خوبی عمل می کند.
فریدمن می گوید: انواع اصلی عسل ارگانیک، تیره، روشن، خام و فیلترشده هستند، اما بیش از ۳۰۰ نوع عسل وجود دارد. او می گوید: ” این تنوع به این موضوع اشاره دارد که عسل از کجا می آید، اساسا انواع گل هایی که زنبورهای عسل از آن تغذیه کرده اند. رنگ، طعم و خواص غذایی اصلی عسل همگی به شهد مورد استفاده زنبورها بستگی دارد.”
پس بهترین نوع برای خرید چیست؟ بستگی به این دارد که به دنبال چه طعم هایی هستید و چگونه از آن استفاده می کنید. او می گوید: عسل مانوکا طعم قوی تر و متمایزی دارد که ممکن است برای مثال برای استفاده در پخت عالی نباشد. همچنین گفته می شود عسل تیره تر آنتی اکسیدان بیشتری دارد، اما طعم شدیدتر و تلخ تری دارد که همه از آن لذت نمی برند. عسل گندم سیاه یکی از انواعی است که برای یک پروفایل مواد مغذی قوی برجسته شده است.
وقتی صحبت از خرید عسل می شود، مهم است که تحقیقات خود را انجام دهید. عسل – مخصوصاً وقتی وارداتی است – می تواند با شیرین کننده های دیگر مانند شربت ذرت رقیق شود فریدمن می گوید: «همیشه برچسب را بخوانید تا بفهمید چه چیزی دریافت می کنید.
او می گوید: همچنین اگر واقعا بتوانید به عسل اصل و خالص دست پیدا کنید، تشخیص یک محصول واقعی آسان تر است. عسل واقعی غلیظ است و به کندی حرکت می کند (اگرچه بافت عسل ممکن است بسته به خام یا فیلتر نشده بودن آن متفاوت باشد). نباید مثل شربت پخش شود و در واقع روی دستان شما خیلی چسبناک نباشد. بوی آن متمایز است و معمولا همچون بوی گل است.
هانس می گوید: در صورت امکان، سعی کنید عسل تولید محلی را از جایی بخرید که می توانید زنبورهای عسل یا نحوه تولید عسل را ببینید. انجام این کار این احتمال را بیشتر می کند که عسلی که می خرید ، عسل واقعی باشد.
- نویسنده : مجله ایرانی