مجله ایرانی : مطالعه انجام شده توسط محققان آلمانی نشان داد که صرف زمان کم تر در رسانه های اجتماعی می تواند به طور قابل توجهی سلامت روان، رضایت شغلی و تعهد در کارمندان را بهبود بخشد. این تحقیق بر یک رویکرد ساده و مقرون به صرفه برای افزایش سلامت محیط کار تاکید می کند.
پلتفرم های رسانه های اجتماعی، که مردم اغلب از آن ها برای ایجاد احساسات مثبت در زندگی روزمره خود از آن ها استفاده می کنند، در واقع با افزایش تغییرات خلق و خو و تاثیرات منفی بر سلامت روان در ارتباط هستند. ترس از بقیه جا ماندن یا فومو(FOMO)، پدیده ای رایج در ارتباط با رسانه های اجتماعی، می تواند منجر به رفتارهای اعتیادآور با اثرات نامطلوب بلندمدت شود.
مطالعه ای شامل ۱۶۶ شرکت کننده بود که به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار می کردند و روزانه حداقل ۳۵ دقیقه را در رسانه های اجتماعی غیر کاری سپری می کردند. آن ها به دو گروه تقسیم شدند: یکی از آن ها عادت های معمول رسانه های اجتماعی خود را ادامه داد و دیگری استفاده از آن ها را به مدت هفت روز ۳۰ دقیقه کاهش داد. شرکت کنندگان پرسشنامه ها را قبل، حین و بعد از آزمایش تکمیل کردند، و داده هایی را در مورد عوامل مختلف مانند حجم کار، رضایت شغلی، سلامت روان، و FOMO فراهم کردند.
جولیا بریلوسکایا، استادیار دانشگاه ، در این باره می گوید: حتی پس از این مدت کوتاه، ما متوجه شدیم گروهی که ۳۰ دقیقه کم تر در روز را در رسانه های اجتماعی سپری کردند، رضایت شغلی و سلامت روانی خود را به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند. شرکت کنندگان در این گروه نسبت به گروه کنترل کم تر احساس اضافه کاری می کردند و تعهد بیشتری به کار داشتند.
حس FOMO شرکت کنندگان نیز کاهش یافت و اثرات مثبت در برخی موارد حداقل یک هفته پس از آزمایش باقی ماند و حتی افزایش یافت.
محققان بر این باورند که با کاهش استفاده از رسانه های اجتماعی، شرکت کنندگان زمان بیشتری برای تمرکز بر کار خود بدون احساس فشار بیش از حد داشتند و همچنین حواس پرتی کمتری را تجربه کردند. وقفه های مداوم در رسانه های اجتماعی می تواند مانع تمرکز و عملکرد کاری شود. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی می تواند مانع از تعاملات واقعی با همکاران شود و منجر به احساس بیگانگی گردد. کاهش زمان رسانه های اجتماعی می تواند این مسائل را کاهش دهد.
بریلوفسکایا توضیح می دهد: مغز ما نمی تواند به خوبی با حواس پرتی مداوم از یک کار کنار بیاید. افرادی که اغلب کارهایی که انجام می دهند را متوقف می کنند تا به فید رسانه های اجتماعی خود برسند، تمرکز بر کار خود را دشوارتر می بینند و به نتایج ضعیف تری دست پیدا می کنند.
این مطالعه با تحقیقات قبلی همین گروه همخوانی دارد و نشان می دهد که حتی کاهش اندک استفاده روزانه از رسانه های اجتماعی می تواند علائم افسردگی را کاهش داده و سلامت روان را افزایش دهد.
بریلوسکایا نتیجه گیری می کند: ” کاهش میزان زمانی که هر روز در رسانه های اجتماعی صرف می شود، می تواند به آموزش مربیگری کسب وکار، برنامه های بهداشت روان و مداخلات روان درمانی کمک شایانی کند.”
- نویسنده : مجله ایرانی