مجله ایرانی : آیا شما علاقه مند به ماهی هستید و می خواهید خودتان ماهی پرورش دهید؟ پس به جای درستی آمده اید.
در این مطلب قصد داریم برخی از بهترین گونه های ماهی که برای پرورش در آکواریوم ها مناسب تر هستند را بررسی کنیم و همچنین نگاهی به برخی از ویژگی ها واشکال هر گونه بیندازیم و ببینیم که آیا برای شما مناسب هستند یا خیر.
پرورش ماهی در خانه کار سختی نیست، به خصوص اگر این گونه برای پرورش در خانه مناسب تر باشد. اما برای این کار باید بدانید که کدام ماهی برای پرورش مناسب است و باید برخی از ویژگی های پرورش هر ماهی را بدانید.
به همین دلیل در این زمینه به شما کمک خواهیم کرد. اگر مبتدی هستید، این کار می تواند کمی سخت باشد؛ همانطور که گفتیم، پیچیده نیست، اما هر ماهی نیازهای خاص خود را دارد که باید به آن ها احترام بگذارید.
برخی از ماهی ها برای پرورش مناسب تر از بقیه ماهی ها هستند؛ برای مثال، گوپی ها یکی از بهترین ماهی ها برای پرورش در خانه هستند، در حالی که بعضی از دیگر ماهی ها چندان مناسب نیستند.
کاری که بعد از پرورش دادن ماهی ها با آن می کنید به خودتان بستگی دارد؛ بعضی از افراد از آن برای علاقه مندی خودشان و برخی دیگر از آن ها برای کسب سود استفاده می کنند.دلیل شما هر چیزی که باشد، مواردی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
برای پرورش ماهی، احتمالا به آکواریوم دیگری و همچنین به ابزارهایی برای آن نیاز خواهید داشت. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به اینکه شما دقیقا به چه چیزی برای پرورش ماهی خودتان نیاز دارید، چگونه هر گونه را پرورش دهید و غیره… در اینجا ۱۵ نوع ماهی ساده برای پرورش در آکواریوم ها آورده شده است.
۱. ماهی گوپی
گوپی ها به عنوان یکی از بزرگترین انواع برای پرورش ساده شناخته می شوند. آن ها نیاز به تشویق زیادی از طرف شما ندارند، اما ممکن است بخواهید فرآیند پرورش را در مورد گوپی ها محدود کنید و آن را در یک محیط کنترل شده بپرورانید.
به همین دلیل بهتر است یک آکواریوم پرورش ماهی تهیه و خریداری کنید که در آن قادر به پرورش گوپی باشید.آن ها حتی بدون تلاش شما با سرعت شگف انگیزی زاد و ولد و رشد می کنند؛ آن ها وقتی بالغ می شوند شروع به زاد و ولد می کنند.
شما می توانید بلوغ را در نرها و ماده ها با نگاه کردن به رنگ های آن ها تعیین کنید – نرها از نظر رنگ بسیار روشن تر وخوش رنگ تر هستند. یک راه دیگر برای تعیین این موضوع این است که نرها دارای باله عقبی هستند و همچنین کوچک تر از ماده ها هستند.
شما می توانید از تله پرورش استفاده کنید، اما توصیه نمی شود، زیرا باعث استرس ماهی می شود. از یک مخزن جداگانه برای زاد و ولد استفاده کنید و همچنین مقداری پوشش گیاهی برای بزرگ کردن نوزادان در آن قرار دهید.
۲-ماهی اندلر (endler)
زنده زاهای اندلر نوع خاصی از گوپی ها هستند. آن ها در شرایط مناسب به راحتی زاد و ولد خواهند کرد. برای اندلر هم ممکن است نیاز به یک مخزن جداگانه برای پرورش داشته باشید.
ضروری است که فقط گوپی های endler را در آن قرار دهید زیرا می توانند با انواع دیگر گوپی ها مخلوط شوند. آنها یک گونه نسبتا کمیاب هستند و به همین دلیل بهتر است تنها endler ها را در مخزن قرار دهید.
ایده خوبی است که تعداد ماده ها بیشتر از نرها در مخزن شما باشد – نسبت خوب ۳ ماده به یک نر است. به این ترتیب ماده ها دچار استرس نمی شوند.
هنگامی که آنها از تخم بیرون می آیند، بهتر است نوزادان را در یک مخزن جداگانه قرار داده و در آنجا بزرگ کنید. به این ترتیب از هم نوع خواری که ممکن است رخ دهد جلوگیری می کنید. برای پرورش بچه ماهی به یک مخزن جداگانه با مقداری پوشش گیاهی و غذا نیاز دارید.
۳- ماهی مولی
ماهی های مولی مانند گوپی ها و اندلرها، زنده زا هستند. این بدان معنی است که آنها تخم ها را در داخل بدن خود حمل می کنند. و مانند گوپی ها، آنها پرورش دهندگان فوق العاده ای هستند و انجام این کار ، کار سختی نخواهد بود.
هنگامی که می خواهید مولی ها را پرورش دهید، باید در نظر داشته باشید که شرایط برای پرورش باید عالی باشد. تنها در این صورت مولی ها رشد می کنند.
ماده ها بزرگ ترین نرها را انتخاب می کنند. ۳۰ تا ۴۵ روز طول می کشد تا بچه ماهی ها آزاد شوند. این همان نقطه ای است که باید وارد آن شوید. شما باید جوانتر ها را در یک مخزن جداگانه بگذارید وگرنه خورده می شوند. اگرچه یک ماده می تواند تا ۱۰۰ نوزاد را آزاد کند، اما ضروری است که برخی از آن ها را در یک مخزن جداگانه قرار دهید. مراقبت از ماهی های کوچک آسان است، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به آن ها غذایی ماهی بدهید تا به رشد آن ها کمک کنید.
۴- ماهی پلاتی
مورد بعدی در این لیست، ماهی پلاتی است. آنها حتی بدون تشویق خاص شما آماده تولید مثل هستند. آنها نیز مانند گوپی ها و مولی ها زنده زا هستند. کاری که باید انجام دهید این است که شرایط عالی را برای پرورش فراهم کنید – این به این معنی است که دمای آب و تمیزی مناسب باید حفظ شود.
آنها زمانی که بالغ شوند – در حدود سن ۴ ماهگی – شروع به تولید مثل می کنند. ماهی های پلاتی ماده وقتی بالغ می شوند بزرگتر از نرها هستند.
برای پرورش حتماً بچه ماهی را در یک مخزن جداگانه قرار دهید و پرورش دهید. این کار از خوردن ماهی تازه متولد شده جلوگیری می کند.
۵-ماهی دم شمشیری یا سوردتیل( Swordtail )
ماهی دم شمشیری ماهی بسیار زیبایی هستند که می توانید در مخزن خود نگهداری کنید. آن ها تقاضای زیادی ندارند و به زمان زیادی برای تکثیر نیاز ندارند.ماهی های دم شمشیری زنده زا هستند. درست مانند ماهی های قبلی در این لیست، ماهی دم شمشیری به طور فعال و بدون هیچ گونه مداخله بزرگی از طرف مالک خود پرورش می یابد.
آنها همچنین شبیه سایر ماهی های موجود در این لیست هستند به این معنا که آنها تمایل به خوردن بچه ماهی های خود دارند، بنابراین مطمئن شوید که یا بچه ها را در یک مخزن پرورش جداگانه قرار دهید و آنها را در آنجا پرورش دهید یا مطمئن شوید که پوشش گیاهی زیادی در مخزن شما وجود دارد که در آن بچه ماهی می تواند مخفی شود.
اولین اقدام احتمالاً بسیار کارآمدتر است و به شما امکان می دهد ماهی بسیار بیشتری پرورش دهید.
۶- ماهی فورموسا
فورموسا ها، ماهی های خوبی برای پرورش هستند. این ماهی که با نام Heterandria Formosa نیز شناخته می شود، در شرایط مناسب در مخزن تکثیر خواهد شد.
آنها با بالغ شدن شروع به تولید مثل می کنند و زمانی که ماده ها شروع به به رها کردن تخم هایی می کنند که تولید مثل کرده اند، خواهید فهمید.
به طور کلی، تهدید خاصی برای ماهی تازه متولد شده نیست به همین دلیل، قرار دادن آنها در یک ظرف جداگانه ممکن است روش بهتری باشد، اما ماهی های تازه متولد شده نسبتا بزرگ هستند، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد آن نخواهید بود. ، اما ممکن است این اتفاق رخ دهد.
۷- آنجل (فرشته ماهی)
آنجل فیش به عنوان یکی از منحصر به فردترین و زیباترین ماهی ها برای مخازن آب شیرین شناخته می شود.
آن ها به خاطر نحوه شنا و رفتارشان و ظاهر خیره کننده شان درهر آکواریومی ، مورد توجه هستند.
بنابراین دلایل زیادی برای پرورش فرشته ماهی وجود دارد. نکته ای که در مورد پرورش آن ها وجود دارد این است که انجام این کار بسیار آسان است؛ ممکن است بدون اینکه حتی بدانید، یک پرورش دهنده باشید!
با این حال، یک مشکل تعیین این است که کدام فرشته ماهی نر و کدام ماده است. به طور کلی، نرها یک برآمدگی روی سر خود دارند، همچنین تمایل دارند که قلمروی بیشتری داشته باشند.
تخم ها را در یک آکواریوم جداگانه برای پرورش قرار دهید. آن ها ممکن است توسط والدینشان خورده شوند. همچنین مهم است که به نوزادان آنجل درست غذا داده شود تا اجازه رشد به آن ها داده شود. غذاهای پوسته پوسته و بچه میگوی آب شور بهترین هستند.
۸- ماهی (سیکلید ) سیچلاید رام
ماهی های رام ،ماهی های خیره کننده ای هستند که اغلب با رنگ های درخشان خود نظر تماشاگران را به خود جلب می کنند. شرایط برای تکثیر باید کاملا درست باشد. بهترین نژاد در آب نرم و اسیدی با دمای مناسب پرورش می یابد.
برای پرورش می توانید از یک مخزن جداگانه استفاده کنید به این ترتیب، باید شرایط مناسب در مخزن و همچنین پوشش گیاهی زیاد را فراهم کنید. ممکن است بخواهید مراقب ماهی هایی باشید که بچه ماهی ها را می خورند؛ به همین دلیل، می توانید بچه ماهی ها را در یک مخزن جداگانه قرار دهید. شما تا چند هفته دیگر می توانید به تنهایی یک سیچلاید رام زیبا و جوان داشته باشید.
۹- ماهی سیکلید کریبنسیس
یک مخزن ۱۰ گالنی برای پرورش با پوشش گیاهی زیاد و همچنین فضای کافی برای رشد بچه ماهی ها آماده کنید.
آب باید نرم باشد و باید در دمای ایده آل نگهداری شود. ممکن است بخواهید بچه ماهی ها را مانند سایر گونه های پرورشی در یک مخزن جداگانه قرار دهید.
۱۰- ماهی سیکلید گورخری
سیکلیدهای گورخری ماهی های کوچک و زیبایی هستند . شما به ظرف جداگانه ای برای پرورش آن ها نیاز ندارید، و همچنین به راحتی آن ها را پرورش خواهید داد.
آنها در حدود ۷ ماهگی بالغ می شوند و در آن زمان است که می توانید انتظار داشته باشید که تعدادی تخم روی سنگ های مخزن خود مشاهده کنید. این تخم ها رشد می کنند و تبدیل به بچه ماهی می شوند. ماده ها از تخم ها محافظت می کنند و آنها را نمی خورند – که در مورد بسیاری از ماهی های دیگر نیز صدق می کند. ممکن است تا یک هفته طول بکشد تا بچه ماهی رشد کند.
۱۱- ماهی زبرا دانیو
زبراها به عنوان یک گونه عالی برای مبتدیان در نظر گرفته می شود. در حیات وحش، این ماهی ها به تنهایی زاد و ولد خواهند کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک مخزن پرورش حدود ۱۰ گالنی و با دمای حدود ۷۱ درجه فارنهایت فراهم کنید تا ماهی رشد کند.باید به آن ها غذاهای با کیفیت بالا بدهید و در عرض دو هفته خواهید دید که ماده ها گردتر می شوند، به این معنی که آن ها درون خود تخم دارند.پس از تخم ریزی، باید والدین را دور نگه دارید تا از خوردن تخم ها و بچه ماهی ها آ جلوگیری کنید.
۱۲- ماهی گورامی
گورامی ها ماهی های خیره کننده ای هستند که باید به آن ها نگاه کنید اما همچنین ماهی های خوبی هستند که باید در مخزن خود نگهداری کنید. فرآیند پرورش با گورامی ها با دیگر ماهی ها کاملا متفاوت است.
نرها ، لانه ای در آب می سازند. هنگامی که تخم ها گذاشته می شوند، نرها تخم ها را به لانه خود می برند و از آن ها در برابر دیگر ماهی ها و ماده ها محافظت می کنند تا زمانی که از تخم بیرون بیایند.
این ممکن است آنها را تهاجمی کند، به همین دلیل است که شما باید ماده ها را در یک مخزن جداگانه قرار دهید.
۱۳- ماهی فایتر یا بتا
پرورش ماهی بتا می تواند بسیار چالش برانگیز باشد، اما وقتی این کار را انجام می دهید، بسیار ارزشمندتر است. هنگامی که تخم ها گذاشته می شوند، این ماهی نر است که به تخم ها اهمیت می دهد. این زمانی است که باید ماده را از مخزن خارج کنید. برای اینکه بچه ماهی ها رشد کنند، مطمئن شوید که شرایط مناسب را فراهم کرده اید.
۱۴- ماهی کیلیفیش
پرورش ماهی کیلی فیش نسبتا آسان است. نکته ای که باید در مورد کیلی فیش بدانید این است که دو نوع کیلی فیش وجود دارد: کیلی فیش سالانه و کیلی فیش غیر سالانه.
سالانه ها به سرعت رشد می کنند و تنها تا ۲ سال عمر می کنند. تخم ها به سرعت گذاشته خواهد شد و حدود ۳ ماه دیگر رشد خواهد کرد. کل فرآیند بسیار سریع است.
ماهی کیلی فیش غیر سالانه متفاوت است؛ آن ها طول عمر بیشتری دارند و نیاز به مخزن بسیار بیشتری دارند. پس از تخم ریزی باید والدین را به سرعت از مخزن خارج کنید.
۱۵- ماهی بریستلنوز
تکثیر بریستلنوز بسیار آسان است. با این حال، نکاتی وجود دارد که باید قبل از شروع پرورش بدانید.
شما به یک مخزن پرورش خاص و جداگانه نیاز خواهید داشت، زیرا بسیار بعید است که تخم ها یا بچه ماهی ها در یک مخزن اجتماعی زنده بمانند.
نکته مهم دیگر این است که ماهی ها تلاش می کنند در زمستان در زیستگاه طبیعی خود زاد و ولد کنند و این یعنی شما باید شرایط خنک تری را برای زاد و ولد فراهم کنید.
همچنین، مطمئن شوید که غارها و مکان های مخفی کافی برای پرورش در اختیار دارید.
در عرض چند هفته می توانید بریستلنوزهای کوچک داشته باشید. رشد آنها تا ۶ ماه طول می کشد.
نکاتی برای پرورش ماهی جهت سود بیشتر
ماهی های پرورشی که تقاضای بالایی دارند
برای اینکه بیشترین بهره را از پرورش خود ببرید، باید ماهی هایی را پرورش دهید که تقاضای بالایی دارند تا بتوانید سود ببرید. ماهی هایی را که در دنیای پرورش ماهی مورد تقاضا هستند پرورش دهید و به فروش برسانید.
پرورش ماهی گران قیمت و کمیاب
این مورد کاملا واضح است – سعی کنید ماهی هایی را پرورش دهید که نادر و گران هستند تا سود بیشتری کسب کنید. شاید پرورش این حیوانات کمی سخت تر باشد، اما سودشان بیشتر خواهد بود.
غذای ماهی زنده پرورشی
نکته خوب دیگر برای کسب سود با پرورش ماهی این است که برای به حداقل رساندن هزینه ها و به حداکثر رساندن پتانسیل، غذای زنده ماهی را خودتان تولید کنید. اگر خودتان به تولید غذا بپردازید، نیازی به خرید غذا نخواهید داشت و به طور بالقوه در هزینه های زیادی صرفه جویی خواهید کرد.
نتیجه گیری
اگر می خواهید خودتان ماهی پرورش دهید، این گونه ها را در این لیست در نظر بگیرید.
همچنین در حین انجام این کار قادر به کسب سود خواهید بود و زمان زیادی از شما برای انجام این کار نمی گیرد. اگر می خواهید در خانه ماهی داشته باشید و آن ها را خودتان نکثیر کنید، پس پرورش ماهی قطعا روش خوبی برای انجام این کار است.
- نویسنده : مجله ایرانی